A crescut numărul persoanelor care se prezintă la spital cu viroze

18.01.2020 - Număr mare de viroze se înregistrează la Cluj. Zeci de pacienți ajung în fiecare zi la camera de garda. Conducerea Spitalului de Boli Infecțioase a analizat situația și cu Consiliul Județean Cluj care a dispus suplimentarea gărzilor.
Măsura prevede introducerea unei linii suplimentare de garda la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase, timp de trei luni, începând de luna viitoare. Astfel, medicii vor avea mai mult timp pentru fiecare pacient.
Din decembrie 2019 s-au înregistrat tot mai multe cazuri de infecții și viroze respiratorii, precum gripa, pneumonie și sepsis respirator.
Numărul pacienților care se adresează zilnic camerei de gardă  este de aproape 80, dar se preconizează că va crește în perioada următoare.
În aceste condiții, se vrea evitarea situațiilor în care pacienții sunt nevoiți să aștepte un timp îndelungat în încăperi aglomerate, alături de persoane cu boli respiratorii transmisibile.
Linia de gardă suplimentară va funcționa în fiecare zi, în intervalul orar 14.00 - 22.00 și va fi deservită de 10 medici.