Bacalaureat 2017, sesiunea de toamna: Elevii sustin astazi proba obligatorie de profil: matematica si istorie

23.08.2017- Miercuri, 23 august, absolvenţii de liceu care nu au reuşit să promoveze bacalaureatul în prima sesiune susţin proba de profil: matematică sau istorie, la BACALAUREAT 2017. Peste 39.000 de candidaţi sunt înscrişi la sesiunea de toamnă, la BAC 2017. Primele rezultate vor fi afişate pe 1 septembrie, iar cele finale pe 6 septembrie. Subiectele şi baremele sunt publicate pe mediafax.ro imediat ce vor fi disponibile.
Potrivit calendarului publicat de Ministerul Educaţiei, pe 24 august absolvenţii de liceu vor susţine proba la alegere, în funcţie de profil şi specializare.
Pe 25 august are loc evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română, iar pe 28 august va fi evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă - proba B. Iar pe 29-30 august, este programată evaluarea competenţelor digitale - proba D, urmând ca pe 30-31 august, vor fi evaluate competenţele lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională - proba C.
Noutatea acestei sesiune o reprezintă inversarea probelor, absolvenţii de liceu susţinând mai întâi probele scrise, apoi evaluarea competenţelor lingvistice sau digitale.