Chiriile in centrele universitare, in crestere cu un sfert

17.10.2017- Potrivit unui studiu wizmo.ro, chiriile din orașe precum București, Cluj, Iași, Timișoara, Constanța, Sibiu, Brașov au înregistrat în această toamnă o creștere de 20-25% față de lunile de vară, capitala înregistrând cele mai mari creșteri.
“Cei care aleg să studieze ȋn București, caută proprietățile situate cȃt mai central (Universitate, Romană) unde prețurile chiriilor sunt ȋntre 400 și 550 de euro la apartamentele de 2 camere. Pe locul doi se află locuințele situate ȋn apropierea stațiilor de metrou, ȋn special cele de pe magistrala Pipera-Berceni, unde chiria costă aproximativ 500 de euro pentru 3 sau chiar 4 camere”, au declarat specialistii. 
Proximitatea față de metrou, mijloace de transport în comun sau centrele universitare cântăresc cel mai mult decizia de alegere a chiriei. De exemplu, în București cartierele Militari și Crângași sunt variante populare printre studenții la Politehnică, care reduc, astfel, atȃt cheltuielile cu transportul cȃt și pe cele aferente locuințelor din centrul orașului.