Program prelungit la Primăria Capitalei pentru eliberarea de noi cărti de identitate, valabile la vot

16.05.2019 - Primăria Municipiului Bucureşti vine în sprijinul cetăţenilor care vor să voteze la alegerile europarlamentare din 26 mai şi le cere acestora să-şi verifice cărţile de identitate, dacă sunt în termenul de valabilitate şi, în caz contrar, să solicite un nou act de identitate la serviciul public comunitar de evidenţă a persoanelor, în a căror rază teritorială domiciliază, la care în data de 25 şi 26 mai se va lucra în baza unui un program de lucru prelungit, transmite Primăria Capitalei, într-un comunicat remis joi MEDIAFAX.
Astfel, programul de lucru cu publicul al birourilor de evidenţă a persoanelor de pe raza Capitalei va fi extins după cum urmează: sâmbătă, 25 mai 2019, între 8.00 şi 16.00, inclusiv pentru depunerea documentelor în vederea eliberării actelor de identitate, şi duminică, 26 mai 2019, între orele 7.00 şii 21.00, respectiv 7.00 – 16.00 pentru depunerea documentelor.
Cartea de identitate se întocmeşte şi se eliberează pe baza cererii scrise a persoanei şi a documentelor cu care, potrivit legii, se face dovada numelui, stării civile, cetăţeniei române şi a domiciliului. Contravaloarea eliberării cărţii de identitate este de 7 lei şi se achită la ghişeele birourilor de evidenţă a persoanelor din cele 6 sectoare, precum şi prin SMS, apelând numărul scurt 7530 pentru sectorul 5.
În situaţia în care nu pot fi prezentate anumite documente, cum ar fi certificate de stare civila sau dovezi cu privire la domiciliu, se va elibera o carte de identitate provizorie, caz în care se vor depune şi 3 fotografii şi o taxă de 1 leu, achitată în acelaşi mod.