Rezultatele repartizării computerizate în învătământul liceal au fost publicate pe admitere.edu.ro. Cele mai mari medii de admitere sunt la colegii din Craiova, București și Constanta

13.07.2019 - Rezultatele repartizării în învăţământul liceal de stat a absolvenţilor clasei a VIII-a care au susţinut Evaluarea Naţională au fost publicate vineri pe admitere.edu.ro, potrivit unui anunţ al Ministerului Educaţiei. Cele mai mari medii de admitere sunt la colegii din Craiova, București și Constanța. Totuși, peste 4.800 de elevi au rămas nerepartizați.
Rezultatele repartizării în învăţământul liceal de stat a absolvenţilor clasei a VIII-a care au susţinut Evaluarea Naţională au fost publicate vineri la ora 08.00.
La Colegiul Național "Frații Buzești" din Craiova s-a intrat cu cele mai mari medii. La specializarea Științele Naturii, ultima medie de intrare a fost 9,91. Au fost mulți elevi care au luat 10 la Evaluarea Națională și au intra la acest liceu.
Tot cu medii foarte mari s-a intrat și la Colegiul Sfântul Sava din București. Aici, ultima medie la specilizarea Matematică-Informatică a fost de 9,89, iar la Științele Naturii de 9,85.
În topul liceelor unde competiția a fost acerbă sunt și colegii din  Constanța, Galați și Iași. Specializările cele mai râvnite au fost Științele Naturii și Mate-Info.
De săptămâna viitoare, proaspeții liceeni urmează să își depună dosarele de înscriere la școlile la care au fost repartizați.
Pe 23 iulie, Ministerul Educației va anunța și liceele la care au rămas locuri rămase libere.
73,2% dintre candidaţii prezenţi la Evaluarea Naţională (106.999) au obţinut medii mai mari sau egale cu 5.
Un număr de 459 de absolvenţi de gimnaziu au luat media generală 10.
Media de admitere în liceu este media ponderată între media generală obţinută la Evaluarea Naţională (cu o pondere de 80%) şi media generală de absolvire a claselor din gimnaziu (cu o pondere de 20%).