Specialitate romanesca: varza la cuptor

O inima vesela face bine ca un medicament, spune un proverb!
Asa cum este mancarea noastra, asa este si inima! Iar despre reteta urmatoare putem spune ca este una vesela: varza la cuptor!
Punem in cosul de cumparaturi urmatoarele:
2 kg de varza
300 g de orez
300 g de ciuperci
doua cepe
30 g de pesmet
100 g vegeta
ulei
marar
Se razuieste varza si se pune la calit cu putina apa si jumatate din cantitatea de vegeta.
Separat se calesc ceapa, ciupercile, jumatatea ramasa din cantitatea de vegeta si dupa putin timp se adauga si orezul. Se lasa pe foc pana cand acesta este fiert.
In varza se adauga ulei si marar.
Se alege o tava in care se presara pesmet. Se asaza jumatate din compozitia de varza, apoi orezul si cealalta jumatate din varza calita. Se da la cuptor timp de 20  de minute.
Alimentele sunt medicamentele noastre! Sa mancam mereu cu o inima vesela, pentru o inima sanatoasa!
Pofta buna!

O reteta culinara preparata de catre Dorelia Pironea