Ziua fără autoturisme în București

22.09.2019 - Ziua de 22 septembrie 2019 este desemnată ca fiind Ziua fără autoturisme în Bucureşti. Din acest motiv, pe 22 septembrie 2019, între orele 9:00 şi 17:00 se interzice circulaţia vehiculelor cu motor și vehiculelor electrice, astfel:
  • pe Bulevardul Decebal – de la strada Dristorului până la Piaţa Alba Iulia, Bulevardul Unirii – de la Piaţa Alba Iulia până la Piaţa Constituţiei, fără afectarea traficului pe Bulevadrul Libertăţii, iar la intersecţia cu Strada Dristorului cu Bulevardul Decebal se va asigura traversarea acestuia
  • Traficul rutier va fi restricționat duminică, 22 septembrie, pe Calea Victoriei, între orele 12.00 și 18.00, pe tronsonul cuprins între Piața Victoriei și str. George Enescu pentru desfășurarea evenimentului „Săptămâna Europeană a Mobilității – Ziua fără autoturisme”.
  • Excepţie de la restricțiile de trafic vor face: ambulanţele, pompierii, poliţia, Jandarmeria precum şi autovehiculele instituţiilor şi serviciilor publice aflate în misiune.

Brigada Rutieră a Capitalei a anunțat că, pe durata restricțiilor, se va permite traversarea pe Calea Victoriei, pe str. Sevastopol, str. Gheorghe Manu, bd. Dacia și pe str. George Enescu.
De asemenea, accesul riveranilor către domiciliu va fi permis.