Biroul Electoral Central a înregistrat candidatura Vioricăi Dăncilă și a lui Theodor Paleologu. Candidatura lui Viorel Cataramă, respinsă

22.09.2019 - Biroul Electoral Central a decis în şedinţa de vineri înregistrarea candidaturii şi a semnului electoral pentru Viorica Dăncilă, din partea PSD, şi a lui Theodor Paleologu, din partea PMP, informează sâmbătă un comunicat de presă al BEC.
Totodată, candidatura înaintată de Viorel Cataramă a fost respinsă. Biroul Electoral Central a precizat că peste 94.000 de semnături depuse de Cataramă au fost anulate, deoarece prezentau elemente de similitudine evidente.
Viorel Cataramă a declarat pentru Mediafax că a contestat decizia la Curtea Constituțională.
"Este o decizie profund nelegală și am contestat-o deja la Curtea Constituțională. Este o decizie profund nelegală, bazată pe aprecieri subiective și pe acest sistem, oricând, orice semnătură poate fi interpretată, poate fi contestată și oricând se pot lua decizii de eliminare a unui candidat pe criterii subiective care încalcă legea", a subliniat Viorel Cataramă.
Viorel Cataramă a fost primul politician care și-a depus candidatura la alegerile prezidențiale. El a mers la sediul BEC miercuri, cu peste 230.000 de semnături.