Ministerul Educatiei: Elevii care provin din medii defavorizate participa la activitati universitare, pe timpul verii

21.07.2017- Peste 1.000 de elevi vor participa la cele 20 de programe de vară de tip punte dedicate liceenilor, organizate de opt universităţi, activităţile urmând să se desfăşoare în perioada iulie-septembrie, în cadrul Proiectului privind Învăţământul Secundar ROSE, anunţă Ministerul Educaţiei Naţionale (MEN).
Conform sursei citate, beneficiarii sunt elevi din liceele de stat eligibile pentru obţinerea de granturi în cadrul Schemei de granturi pentru licee, de preferinţă cei din clasele terminale de liceu care provin din grupuri dezavantajate. Mai exact, sunt vizaţi elevii aflaţi în situaţie de risc: trăiesc în familii cu venituri mici, aparţin minorităţilor naţionale (inclusiv romi), locuiesc în zone rurale sau alte zone în care nu există şcoli în proximitate, au unul sau ambii părinţi în străinătate sau au cerinţe educaţionale speciale.
„Activităţile organizate în special în campusuri oferă acestor elevi o experienţă universitară timpurie, menită să îi familiarizeze cu mediul academic şi să iniţieze o dezvoltare a abilităţilor relevante pentru succesul în învăţământul superior”, conform Ministerului Educaţiei.