S-a deschis Pasajul Ciurel din Capitală, dar proiectul nu este finalizat

20.09.2020 - În Capitală s-a deschis Pasajul Ciurel. O lucrare de infrastructură uriașă, însă cu multe termene depășite și întârzieri de 6 ani. Și nici acum întregul proiect nu e gata, astfel încât să-și atingă scopul de a fluidiza circulația în zona Militari.
Primele mașini au trecut prin nodul rudier Virtuții Ciurel din Capitală în ieri dimineață, la ora 7.00.
Pasajul are o lungime de un kilometru, de trei ori cât Podul Basarab. Este compus dintr-un pod hobanat cu 9 rampe și două pasaje supraterane.
Pasajul Ciurel ar fi trebuit să ofere o alternativă la Bulevardul Iuliu Maniu pentru intrarea și ieșirea din Capitală. Și să facă legătura cu Autostrada A1.
Dar, după 10 ani, lucrările nu sunt gata.
Din această cauză, deocamdată Pasajul Ciurel are o utilitate limitată: se oprește, după ce traversează Șoseaua Virtuții, într-o stradă care nu duce nicăieri.
Lucrările la pasaj au început în 2010. Și ar fi trebuit să fie gata în 2014. Au apărut însă procese în instanță, dar și probleme tehnice.
Uriașa construcție a costat 50 de milioane de euro. Primarul general al capitalei, Gabriela Firea, spune că pentru a doua etapă a proiectului, Nod Virtuţii - Bd. Uverturii, încă se lucrează la proiectul tehnic.